Magnifique Hairline i SAS-huset
Några tips från Tony då det gäller att få ett lyckat resultat med föning!

Använd mousse, men sprid ut den!Krama ur håret ordentligt med handduken så att håret inte är för vått, applicera mousse eller gelé beroende på vilket som passar ditt hår bäst. Tag inte för mycket och var noga med att få det jämt fördelat. Kamma gärna igenom håret. Torka sedan håret med fön, men inte för torrt. Håll borsten i ett stadigt grepp

Innan du börjar föna, så dela in håret i partier med rak bena motsvarande borsten tjocklek. Använd klämmor. Tag ordentligt tag med borsten så att du kommer så nära hårbotten som möjligt. Om du vill ha raka toppar, använd då fön med munstycke! Drag borsten utåt-neråt i 45 graders vinkel och följ med med fönen.

 

För att det inte skall bli för tungt att föna, ger Tony några bra tips som skonar axlar och nacke. Vi börjar med vänster sida. Luta huvudet mot vänster axel och rulla håret med rundborsten i höger hand och föna med vänster hand. (Se vinklingen på handen!)

Föning av vänster sida
Föning av bakhuvudet
 
(Bilden till höger)
Sedan kommer det svåraste momentet för de flesta av oss, att föna höger sida. Luta huvudet mot vänster skuldra. Håll borsten med höger hand med armen mot kroppen. Av bilden ser du att fönmunstycket är vridet ett kvarts varv för att man skall kunna stöda armen mot hjässan.

(Bilden till vänster.)
Vi fortsätter med bakhuvudet. Luta huvudet framåt och drag axlarna och armbågarna bakåt.

Föning av höger sida

Tillbaka
* Info * Salongen * Tony *

* Kundens val * Mode (4 sidor)*

* Brudservice * I Tonys stol *

Guidad tur